Zwangerschapsyoga in Oldenzaal

Je bent zwanger!
Tijdens de zwangerschap ben je extra bewust van je lichaam en gevoelens. Het lichaam verandert onder invloed van hormonen en door het groeien van de baby in je buik. Yogalessen helpen je bij het vinden van nieuw evenwicht, maar stimuleren je ook de zwangerschap intens te beleven. Je bereidt je op een ontspannen manier voor op de bevalling en het helpt je bij het herstellen na de zwangerschap.

In de zwangerschapslessen van Yoga Femina wordt aandacht besteed aan:
- Het contact met je kindje
- Yogahoudingen voor het versterken van je lichaam
- Adem en het oefenen van het opvangen van de weeën
- De perstechniek
- Ontspanningsoefeningen en visualisatieoefeningen

Je leert yogahoudingen die je buik ontzien en 'ruimte' geven. We werken aan het verstevigen en verlengen van been- bil- en rugspieren en aan het trainen en herkennen van de bekkenbodem. Je leert omgaan met pijn, met weeën en we leren de perstechniek aan. Een focus op de ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen zorgt ervoor dat je je kunt ontspannen. Op die manier train je om tijdens de bevalling los te kunnen laten en je over te geven aan de situatie. Je bereid je voor op een bewuste, ontspannen en actieve bevalling.

Een ontspannen zwangere vrouw, is een blije moeder!
Ook besteden we aandacht aan thema’s die met zwangerschap en bevalling te maken hebben, deze informatie krijg je mee in een map om thuis na te lezen. Tijdens partnerlessen leer je op een zo ontspannen mogelijke manier samen te bevallen door middel van ademtechnieken en leert de man de vrouw te masseren zodat je echt samen jullie kindje op de wereld mag zetten.

 • Wanneer kan ik deelnemen?

  Je kunt al deelnemen tussen de 20 en 24 weken van de zwangerschap tot en met kort voor je uitgerekende datum. Het is mogelijk het hele seizoen in te stromen in de zwangerschapsyogalessen Alle fases van de zwangerschap kunnen samen in de groep starten en deelnemen. Er wordt individuele aandacht gegeven!
 • Lestijden en locatie

  - Maandagavond van 20.30 uur tot 21.45 uur.
  - Tijdens de reguliere schoolvakanties zijn er geen lessen.
  - De zwangerschapsyoga wordt gegeven in Oldenzaal aan de Oude Almeloseweg 13.

 • Kleding

  Trek gemakkelijk zittende kleding aan. Er zijn matten, dekens en kussens aanwezig. Dus verder hoef je niets mee te nemen. Eventueel een flesje water als je dat prettig vindt. Houdt er rekening mee dat de ruimte lekker warm is. Het is beter wanneer je voorafgaande aan de les geen zware maaltijd neemt.
 • Kosten

  De lessen worden gegeven in een landelijke omgeving. We sluiten elke les af met een kop thee. Ik werk met kleine groepen van 8 tot 10 cursisten.
  - Een proefles is gratis
  - Lessencyclus van 12 lessen incl. 1 partnerles € 120,-
  - Losse lessen kun je altijd bijboeken voor € 10,- per les