Easy Flow yoga voor de vrouw

Ben je op zoek naar ontspanning en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen? Dan is dit de yoga voor jou! Easy Flow yoga voor de vrouw heeft een diepe stimulerende, kalmerende en positieve werking. Bij deze vorm van yoga focus je op het herstellen van de hormoonhuishouding, versterk je de bekkenbodem, de basis van iedere vrouw, maak je jezelf soepeler en krachtiger, leer je jezelf te ontspannen en ga je je energieker voelen.

Easy Flow yoga is een actieve vorm van yoga waarbij de verschillende yogahoudingen vloeiend in elkaar overlopen. De adem staat centraal. Easy Flow yoga maakt dat je een sterk, soepel lichaam krijgt en bevordert de concentratie. Daarnaast verhoogt het je weerstand en vitaliteit en krijg je meer energie. Ontspanning en balans in een zachte flow. Yoga is dansen met je adem.

In de yogalessen bij Yoga Femina staat de vrouw centraal. Dit doe ik door extra aandacht te besteden aan het trainen van een gezonde bekkenbodem door yogahoudingen, adem, aandacht en ontspanning. De hormoonhuishouding speelt hierbij een belangrijke rol. Vrouwen in de overgang zullen dan ook baat hebben bij de oefeningen die worden aangeboden. De bekkenbodem is heel bepalend voor een positief zelfbeeld en een goede gezondheid. Om de stroom levensenergie in het lichaam te verdelen en te leiden is een stevige stabiele bekkenbodem een voorwaarde. Door middel van adem en het aanspannen van de bandha’s breng je energie vanuit het onderlichaam naar boven en wordt het hele lichaam en geest positief beïnvloed.

Door de beweging van houding naar houding is er ruimte om dieper in te gaan op eventuele aanpassingen in de houdingen. Hierdoor wordt het lichaam niet overbelast. De continue beweging van de yogahoudingen in een rustige flow ondersteunt door de adem maakt dat je je krachtig voelt. Zachtheid en aandacht zijn de kernwoorden. We sluiten de oefensessie altijd af met een ontspannings- of visualisatieoefening. Door persoonlijke aandacht kan elke oefening aangepast worden aan ieders niveau.

 • Kleding en groepsgrootte

  - Makkelijk zittende kleding en iets warms om aan te trekken tijdens de ontspanning.
  - Het is beter wanneer je voorafgaande aan de les geen zware maaltijd neemt.
  - Yogamatten zijn aanwezig maar je mag je eigen mat meenemen.
  Ik werk in kleine groepen met maximaal 10 tot 12 cursisten. We sluiten elke les af met een kop thee.

 • Lestijden en kosten

  Een proefles is gratis! De lessen worden gegeven in een sfeervolle yogazaal in een landelijke omgeving. De lestijden zijn als volgt:
  - Maandagavond van 19.00 tot 20.15 uur.
  - Dinsdagavond van 19.00 tot 20.15 uur.
  - Dinsdagavond van 20.30 tot 21.45 uur.
  - In de reguliere schoolvakanties zijn er geen lessen.
  De kosten voor 10 lessen bedragen € 100,-.