Babymassage in Oldenzaal

Natuurlijk ken jij je kindje als geen ander. Het eerste contact was er al tijdens de zwangerschap. In de weken na de bevalling leer je elkaar steeds beter kennen. Babymassage is een goede manier om jullie band nog sterker te maken. Lichamelijk contact is belangrijk voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Even aandacht voor elkaar in de vaak hectische tijd.

Waarom babymassage?
- Het werkt ontspannend, ook voor baby’s die veel huilen en overstrekken
- De spijsvertering wordt bevorderd, dit werkt positief bij darmkrampjes
- Baby’s slapen beter
- Het verhoogt de weerstand
- Baby’s die regelmatig gemasseerd worden groeien beter.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor ouders of verzorgers met hun baby in de leeftijd van ongeveer 8 weken tot 9 maanden (tot kruipleeftijd). Tijdens de cursus leer je massagetechnieken om je kindje een complete massage te kunnen geven. Naast het aanleren van de massagetechnieken komen er verschillende thema’s aan bod. Voorbeelden van deze thema’s zijn: huilen, darmkrampjes, kiss/kidd syndroom, eczeem en inbakeren.

We starten de bijeenkomsten met yogaoefeningetjes om de spieren soepel te maken en doen aansluitend de massage. Daarna is er tijd om te voeden. Tijdens een kopje thee gaan we een thema behandelen en is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Ik maak gebruik van een babypop om de massagetechnieken voor te doen. Mocht je kindje om wat voor reden ook aangeven de massage niet prettig te vinden, dan is er een extra pop aanwezig zodat je de technieken wel aan kunt leren en thuis je kindje kunt masseren.

 • Bij de cursus inbegrepen

  - Massageolie voor tijdens de cursus
  - Reader met massagetechnieken en thema’s uitgewerkt
  - Koffie/ thee met iets lekkers

 • Zelf meenemen

  - 2 Handdoeken
  - Klein handdoekje
  - Verschoning voor je kindje
  - Eventueel flesje voeding
  - Plastic zeiltje of verschoningsmatje

 • Kleding

  Trek makkelijk zittende kleding aan. We masseren op de grond. Zorg dat je zelf niet te warm gekleed bent. De ruimte is prettig verwarmd. Het is beter wanneer je voorafgaande aan de les geen zware maaltijd neemt.
 • Kosten en lestijden

  De cursus wordt altijd in de ochtend gegeven en omvat 3 lessen van anderhalf uur. Ik werk met kleine groepjes , maximaal 6 baby's met hun ouder of verzorger. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
  De kosten voor 3 lessen bedragen € 60,-.